donderdag 26 januari 2012

Terug naar het begin, waar het allemaal om draaide








Alweer een hele poos geleden dat ik wat opgeschreven heb gekregen in dit blogje van me.
Ik vraag me eigenlijk nog steeds af waar het vorig jaar begonnen is dat ik mezelf weer begon te verliezen en op welk punt ik mezelf weer ben gaan hervinden.
Als een doodskreet die ergens diep in mezelf geworteld zat, is alles van diep weer moeten komen.
De belangrijkheid om juist nog ergens licht te kunnen zien als alles om me heen in volslagen duisternis is gehuld, dat stukje noem ik mijn eigen energie.



Niets is wat het lijkt en alles was al voorzien, zo schijnt het me toe.
Als mens maak je keuzes in je leven en die bepalen mede het pad wat je te bewandelen hebt, het is gewoon een simpel optelsommetje.
Ik ben geboren om idealistisch te zijn want op een andere manier had ik dit aardse anders nooit volgehouden, 6 stappen vooruit om vervolgens weer 3 stappen achteruit te doen.
In de laatste stappen zit dan de les verscholen terwijl ik in de eerste 6 de energie verzamel om de lessen ook te mogen leren.



Zo ben ik nu weer eventjes in de stilte terecht gekomen.
Alles in een doosje, deksel erop en alleen maar het “nu”, meer is voor dit moment niet nodig.
Deze week was er een zonnestorm en buiten is het maar koud, ik vind er ergens wel een bepaalde tegenstelling inzitten, buiten in de wereld om me heen zie ik de chaos alleen maar groter en groter worden en alles vraagt volgens mij om een volledige reset.
In de stage die ik voor school moet doen kom ik ook tegensteling op tegenstelling tegen en ik heb me werkelijk afgevraagd wat de zin van het hele zorgsysteem is, in de instelling waar ik heb rondgesnuffeld heb ik in een half jaar tijd werkelijk niemand beter zien worden.



Dit soort dingen geeft me te denken, het is de wereld waarin ik leef en wil ik dan ook zo met mensen omgaan vanuit een opgelegde beroepshouding.
Mijn dromen en idealen over hoe zinvolle hulpverlening eruit zou moeten zien staan helemaal haaks op wat er in de praktijk wordt toegepast.
Deze week kreeg ik op school nog te horen dat ik een aanwinst ben voor de nieuwe generatie hulpverleners vanwege mijn houding en betrokkenheid en ik kreeg een mooi cijfer voor een oefenopdracht.
Op m’n stageplek hadden ze daar een ander idee over en zo zie je maar weer dat echt niets is wat het lijkt.



Dus ben ik nu achter m’n pc tje gekropen en droom ik wederom wolken in kleuren.
Ik zit op m’n bed en staar door het raam naar buiten, de wereld trekt aan me voorbij en heel vaak vind ik het maar erg nietszeggend.
Ik woon aan een parkeerplaats middenin het centrum en het is hier een komen en gaan van mensen maar waar men het eigenlijk zo druk mee heeft ontgaat me totaal.
Eigenlijk zit ik alleen maar op die plek omdat daar het meeste licht naar binnenkomt en door het halfgeopende raam kan ik soms vaag het eerste geluid van rumoerige merels opvangen.
Alles in mij verlangt enorm naar de lente en naar het zonnetje wat de aarde weer zal doen opleven.



Wolken in kleuren en gedachten de vrije loop, zo verdwijnt mijn blik meermaals per dag in de horizon.
Ik heb besloten om te stoppen met vechten tegen het gevestigde systeem en als er dan al van een gevecht sprake zou moeten zijn dan is het louter en alleen voor mezelf.
Als ’s nachts de stad in rust is maak ik in mijn kamer alle lampen uit en ga de sterren zitten tellen, 1001, 1002, 1003…………. En val ik in een vaak kortstondige droomloze slaap en de keren dat ik wel wat droom is het heftig en veelkleurig, ook hierin ben ik redelijk chaotisch.
Toch voel ik me goed bij mezelf en voel ik me door de dag heen redelijk tevreden, door het leven wat ik achter me heb weet ik dat de verandering in golven komt.
Ik ben klaar voor de volgende golf om erop mee te surfen, zoiets is het eigenlijk wel, misschien wel “terug naar het begin”.



Tot zover maar weer eventjes,