woensdag 16 november 2011

"Vriezenderwijs".





Zoals het nu weer een paar dagen aan het vriezen is en ik dankzij mijn voorzorgen gewoon in mijn tuin kan zijn, voel ik me enorm goed en ben vervuld van een positieve energie die alle kanten uitstroomt.
Op school heb ik een paar kleine tegenslagen te verwerken gehad, niet alle toets resultaten waren zoals ik had gehoopt en ik moet er 2 overdoen, jammer maar helaas.
Wat echter wel positief is ten opzichte van vroeger is dat ik nu niet direct het bijltje erbij neergooi, het glas is eerder halfvol dan halfleeg.
Nog steeds bemerk ik dezelfde weerstand bij mezelf als vroeger en in de eerste instantie ben ik geneigd om de schuld, voor zover er sprake is van schuld, buiten mezelf te leggen.
Juist dat stukje ben ik nu van zinnens om aan te gaan pakken, ik ga op een andere manier studeren en heb daar hulp bij gevraagd, een stukje coaching om de chaos die ik steeds om me heen veroorzaak te structuren, moeilijk maar zeker de moeite waard, zo dunkt me.




Ik ben in ieder geval vast van plan om bij het 2e aanbod van dezelfde toets een beter punt te gaan halen, ’t is niet meer en niet minder.
Juist doordat ik nu al een paar weken bezig ben om voor mezelf weer wat vaste grond onder de voeten te creëren kan ik die tegenslag aan en weet het naar het positieve te draaien.
Toegegeven, ik brom wel een beetje meer dan anders en ben soms wel wat lichter geraakt maar uiteindelijk lukt het me toch goed om het allemaal bij mezelf te houden.
Verzet en strijd, het zal voor de rest van dit leven wel een beetje bij me blijven maar ik ben me er nu gelukkig wel eerder bewust van dat ik het doe en wat de functie er van is, dat maakt het zeker niet minder moeilijk maar juist daardoor is het wel beter te plaatsen.




Zo ben ik nu weer met mijn camera op mijn tuintje beland en heb ik gisteren eens aandachtig zitten bestuderen hoe mijn toestel werkt en wat ik er allemaal precies mee kan.
Ik vind de kleine ijskristalletjes die zich overal op vormen ieder jaar weer een klein wondertje en als ik kijk probeer ik te doorgronden hoe dit nu allemaal in zijn werk gaat, de natuur in al zijn eenvoud en schoonheid.
Over een nacht ijs, zeggen ze weleens, en sta verbaasd hoe in een nacht het hele aangezicht van de tuin is veranderd.
Turend door de lens probeer ik de kristalletjes en de verandering te vangen op de gevoelige plaat en ik kijk dan vooral naar compositie en sfeer.
Een simpel touwtje om een bamboe stokje ziet er ineens heel anders uit, zo ook het verwaaide blad wat er zomaar ergens tussenin ligt.
Ook het hekwerk aan de voorkant en het poortje, de stronkjes van oude planten die nog zo her en der uit de grond steken, ze hebben allemaal een nieuwe dimensie gekregen en ik beweeg mezelf als een kind in een chocoladewinkeltje waar ik alles voor niets mag pakken…. Het is feest voor me.




Mijn zelfgebouwde hokje is knus en warm, gisteren heb ik alle laatste resten van de bouw grondig opgeruimd en alles wat lag te slingeren een plekje gegeven in de stellingkast die ik speciaal voor dat doel heb gekocht.
Het doet me momenteel enorm goed dat ik dit jaar de keuze heb gemaakt om dit verblijf te bouwen, het geeft me vrijheid en ruimte, alsook mijn onafhankelijkheid, allemaal dingen die ik nodig heb om mezelf te kunnen handhaven en enigszins een goed gevoel te kunnen hebben buiten de drukke uurtjes die ik heb.
Wederom heb ik besloten een planning te maken voor de komende maanden, het zal wel moeten, want op school en ook op mijn stageplaats beginnen de taken en werkzaamheden zo langzamerhand gestalte te krijgen.
Het is een fijn gevoel om ergens bij te horen en een plek te hebben binnen een team, gevoelens die ik eigenlijk nooit eerder heb gehad en zeker niet bij werk.




Meer dan ooit sta ik met 2 voeten op de grond en in het leven, ik neem de verantwoordelijkheid voor mijn eigen daden, weet waarom ik dingen doe en plan, eigenlijk, wie had dat ooit kunnen verwachten, houd ik ook rekening met anderen daarbij.
Lief ben ik nog steeds niet echt, ik ben eerder vaak een ouwe brombeer en dat bevalt me goed, ik betrap mezelf er echter op dat ik vaak moet glimlachen en soms weer een beetje liedjes loop te zingen en te fluiten.
Ik ben een week geleden zelfs begonnen met het schrijven van een kinderverhaaltje, een droom, een hele oude droom, zelf verhaaltjes schrijven en dan in een later stadium de tekeningen er ook nog bij maken.
Alles ligt open, mijn dromen zijn er om verwezenlijkt te worden en dat ik van alles bij elkaar kan dromen heb ik in het verleden wel bewezen.
Het enige verschil met vroeger is het feit dat ik nu klaarwakker ben en daar iedere dag tot diep in mijn tenen dankbaar voor ben…..



Tot zover maar weer een kort berichtje met wat foto’s vanuit de vrieskou.
Een vriendelijke groet en een pluim op je muts 



Ton.