dinsdag 26 maart 2013

Blauwdruk......




Vandaag loop ik door de kamers van mijn hart heen en ga naar het kamertje waar mijn oude verdriet woont, ik kom er niet zo vaak meer en het is er redelijk stoffig aan het worden.
Alweer 5 jaar geleden dat mijn vader vertrok zonder afscheid en merkwaardig genoeg is hij nu vaker bij me dan tijdens de tijd dat hij nog leefde, tenminste, zo voelt dat wel.
Ook al voel ik hem nu vaker bij me dan ooit, het gemis is er, onmiskenbaar, en dat doet pijn.
Op deze dag mag ik het verdriet om dit afscheid wat er niet is geweest voelen van mezelf, zo nodig als ik het heb om mijn onvermogen om dit te kunnen begrijpen los te kunnen laten, voelen en omarmen, eventjes weer doorléven en dan is het weer gewoon zo.
Wat ik vroeger zo angstvallig voor mezelf probeerde te houden, het was immers mijn pijn, deel ik tegenwoordig met anderen, het delen maakt me langzaam heel ben ik achter gekomen.

Ik doe nog steeds veel alleen, woon alleen, ik creëer alleen, ik trek er vaak in mijn eentje op uit en heb hier een betrekkelijke veiligheid in die me de ruimte geeft om dingen die ik meemaak te kunnen verwerken.
Echt simpel vind ik het leven vaak niet, ik voel me vaak een groot kind die nog een hoop te leren heeft en zeker in hoe ik met de ander om zou kunnen gaan, mezelf leer ik gelukkig steeds beter kennen.
Leergierig ben ik echter wel en selectief in van wie ik wil leren ook, het kinderlijke vertrouwen dat er niets slechts bestaat in deze wereld ben ik gaandeweg ergens verloren, er bestaan wel degelijk heel erg duistere mensen die echt niet het beste met me voor hebben, het ontwaken van dit besef is een hele weg voor me geweest.
Het is echter niet zo dat dit me harder heeft gemaakt, eerder milder en zachter, er is eenvoudigweg wat meer begrip mijnerzijds ontstaan, mensen zijn zoals ze zijn en ik kan ze slechts uitnodigen om te proberen op een andere manier naar de wereld te gaan kijken, iets anders is het geloof ik niet.

Nog steeds droom ik mijn leven door de dag heen en steeds meer zie ik het leven als een  grote speeltuin waarin ik mag ontdekken hoe leuk het allemaal kan zijn, vaak verwonderd en soms overdonderd over al dit moois begin ik mensen zelfs leuk te vinden, nou ja, leuker dan vroeger in ieder geval, echt een mensen mens ben ik nog steeds niet of zeg ik dit nu alleen maar tegen mezelf?
Ik heb de keuze gemaakt om met mensen te gaan werken en ik ben dankbaar voor de gelegenheid  die ik hierin gekregen heb, alles met een open vizier en recht vanuit het hart, een andere manier is er niet voor mij. 
Dus vandaag loop ik door de kamers van mijn hart en ga ik delen waar mijn verdriet woont, ik ga het delen met de groep waarin ik werk en hoop dat ze daardoor zien dat ook het voelen van verdriet een onderdeel is van hun mens-zijn, delen is vermenigvuldigen, vanuit die gedachte komt het wel.

Al mijmerend in dit blogje besef ik dat er steeds meer mooie dingen op mij toekomen, in feite lacht het leven me toe en het enige wat ik daarvoor hoef te doen is mezelf zijn, ik verwonder me daar wel over, zou het dan werkelijk allemaal zo simpel zijn?
Wolken, dromen en kleuren, een grote pot met toverballetjes en bij nacht het raam wijd open.
Leven in een wereld die te snel draait en daarom ’s nachts in stilte wegdromen bij de gedachte dat sterrenstof de hele wereld zomaar eens zou kunnen gaan verbeteren, ha, hoe mooi dromen toch kunnen zijn, de gedachte alleen al brengt een grote kinderlijke glimlach op mijn gezicht, het kleine jongetje mag weer gaan spelen vandaag.
Twee sterren heb ik in mijn zakken gestopt, die heb ik vannacht uit de lucht geplukt, u snapt natuurlijk wel waarom!!!!
Welaan, vandaag eerst maar eens de bergen met daarna de woestijn, dan via het grasland naar het bos om uiteindelijk vanavond bij de zee uit te komen.
Daar tover ik een regenboog die om de ondergaande zon heen staat en zo laat ik de dag verdwijnen in de nacht, droom maar met me mee vandaag, u bent van harte welkom………

Vanuit de hemel krijg ik twee dikke knipogen, voor altijd bij me…..

Dag Pap, dag Mam….
Namastè