vrijdag 19 april 2013

Zomersproetjes....




Doodgaan van het leven, iedere dag een stukje verderop en naarmate ik vorder zie ik steeds beter hoe puzzelstukjes ineen lijken te passen.
Dagen grijpen in elkaar en cycli volgen elkaar geruisloos op in golven van geboorte, dood, wedergeboorte en oud maakt keer op keer weer plaats voor nieuw.
Deel-zijn van een groter geheel, de Natuur doet wat ze wil, gelukkig maar en hoe kan het ook anders…… ik denk niet dat er een andere bedoeling in besloten ligt, deel-zijn, meer is het niet.
Dit is wat ik mijmer op mijn tuinbank in het zonnetje, we schrijven inmiddels voorjaar en de wereld doet flink haar best om de lente te laten ontwaken, het is weer een drukte van jewelste als alles haar schoonheid weer aan elkaar ontvouwt, zowel letterlijk als figuurlijk, voor ieder die het wil zien, zo eenvoudig is het eigenlijk wel.

De eerste tuindagen van het jaar zijn verreweg de leukste vind ik, de mens ontmoet de Natuur en elkaar na een periode van veel te lang binnen zitten. 
Eenieder zit vol met plannen die het liefst zo snel als mogelijk verwezenlijkt moeten gaan worden, het voelt voor mij als een golf van positieve energie.
Ik mag nu eenmaal graag mensen aan het werk zien en het erover hebben vind ik nog vele malen leuker, het zit hem voor mij in de ontmoeting van elkaar, het delen en uitwisselen van ideeën en niet te vergeten, met een glimlach om me heen kijken als alle bouwwerkjes die bedacht zijn in de afgelopen winter weer aan vorm beginnen te winnen.
Dit is waar het leven volgens mij om draait en al het andere is slechts bijkomstigheid, een samenkomen in de Natuur, vroeger wisten we niet beter en ik besluit dat ik eigenlijk niet echt van deze tijd ben, gemakshalve dan maar voor deze keer.

Tegelijkertijd is er nu ook het verlangen om snel weer eens naar de zee te gaan, wandelen over het strand en schelpjes tellen terwijl het geluid van de branding mijn geest tot rust brengt.
Over het water turen naar zeehonden en met een ondergaande zon naar duikende meeuwtjes gaan zitten kijken op een duin terwijl het zand nog nagloeit van een warme dag.
Op  het duin zitten, er langzaam in wegzakken en voor een tijdje het duin zelf zijn terwijl de wereld om me heen verdwijnt en na een poos over een stil strand terug naar de bewoonde wereld terug slenteren met mijn schoenen op mijn rug.
Terwijl ik dit bij elkaar zit te bedenken kan ik de zee bijna horen en ruiken en voel ik het zand alweer tussen mijn tenen knisperen, de menselijke geest met haar herinneringen is maar een wonderlijk iets, vindt u ook niet?

Doodgaan van het leven maar dan voorlopig toch nog niet hoor, er is nog veel te veel te beleven en nog een hele hoop te doen, van mij mag het zo nog wel eventjes duren.
Naarmate de dag weer lichter begint te worden kriebelen de lentegeluidjes mijn oren weer binnen, de vogeltjes hebben het er maar druk mee en zelfs het geluid van het verkeer klinkt anders nu, zachter, zo lijkt het.
De Aarde beweegt zich en ik beweeg mee, hoe kan ik ook anders, in mijn mens-zijn verschil ik niets van een ander, we zijn allen gelijk.
In het hoekje van mijn kamer staat een roodfluwelen zakje met een goudkleurig koordje, ik kijk ernaar en ineens weet ik het weer.
Vannacht heb ik weer gereisd in mijn dromen en meestal komt er dan wel weer iets mee terug naar hier, straks even kijken naar wat het is geworden deze keer J




Namastè !!!