zaterdag 2 juli 2011

En zo gaat het verder....

http://www.youtube.com/watch?v=KuftYcMDV6U

  
Eindelijk komen dingen bij elkaar nu en word het lange wachten beloond.
Het hebben van geduld is altijd maar moeilijk voor me geweest en zal dat ook wel blijven, ik moet me bewust blijven van het type mens wat ik ben.
Lange termijn planningen maken heb ik eigenlijk nooit gedaan, ik raakte meestal al snel het overzicht kwijt en begon dan maar weer met iets anders.
Zo heb ik al een hele berg onafgemaakte projecten verzameld in dit leven en ik heb ergens besloten dat daar maar eens verandering in moest gaan komen.
Alles hierin loopt voor mij hetzelfde of het nu het maken van schilderijen, schrijven of contacten met mensen is, zo gauw ik het niet meer leuk vind of als het op een bepaalde routine begint te lijken dan stap ik eruit en zonder om te kijken begin ik dan weer aan iets nieuws en deze keer dus niet.
Planmatig en gestructureerd werken en mijn ogen en oren open zetten voor de feedback die ik van anderen krijg….

De Wereld

Deze kaart valt niet vaak in een legging.

Hij valt niet vaak in een leven. 
Als de kaart in een legging voorkomt, dan duidt hij een heel belangrijke periode in je leven aan. 
Je hebt dan een punt bereikt van waaruit je in staat bent om boven jezelf uit te stijgen. 
Je hebt vrede met alles wat er gebeurd is en je bent opgeladen met inzicht. 
Negatieve emoties vinden vanzelf hun weg naar buiten en je voelt je schoon, bevrijd, en je kunt een nieuw begin maken. 
De kaart is niet zozeer positief of negatief, als wel heel bijzonder. 
Je bent geladen met geestelijke kracht, je hebt het gevoel dat je alles aankunt. 
Je bent tot uitzonderlijk begrip in staat, zowel wat betreft jezelf, als je omgeving. Je zit op de drempel tussen verleden en toekomst.

Raad:


Maak gebruik van je vermogen om jezelf, anderen en situaties te doorgronden. 

Gebruik je krachten om aan een volkomen nieuw begin te werken. 
Je bent er aan toe en je kunt het aan. 
Zorg ervoor dat je weer kind wordt (en aan een nieuwe cyclus begint en dus weer Dwaas wordt).

Mwa.
Deze kaart kwam ik tegen in een legging die ik voor mezelf deed en hij sprak me wel aan. Voor zover ik erin mee kan gaan ligt er wel een waarheid in verscholen.
De grens van verleden en toekomst, het heden waarin ik nu sta, met twee voeten op de grond en alles is gericht op vandaag, wat kan ik nu doen om te bereiken waar ik wil komen.
Ik ga dus definitief weer studeren, werkend leren zoals dat heet en dan met een goeie coaching, kijkend naar de mogelijkheden die ik heb en naar m’n kwaliteiten.
Ik heb voor alles groen licht gekregen en of het nu een hbo of mbo opleiding gaat worden interesseert me eigenlijk niet zo bijster veel.
Naast het studeren en werken blijft er ook nog tijd voor mijn creatieve uitspattingen, ook daar ga ik mee verder.
Alle plannen in die richting krijgen ook langzaam maar zeker gestalte en ik verwezenlijk dromen die ik al heel lang koester, als ik één ding ben dan is het wel klaarwakker.
Als ik dit jaar niet meer aan exposeren toekom dan word het wel volgend jaar of voor mijn part het jaar daarop, het gaat er in ieder geval wel van komen, dat is een vast gegeven.
Goeie plannen moeten nu eenmaal rijpen…..

Mijn kamer, m’n leefwereld heb ik de afgelopen maanden dusdanig ingericht dat ze leef en werkbaar is.
Een gedeelte om te ontspannen, te slapen, te “zijn” en een gedeelte om te koken en eten, tekenen en studeren met allemaal prulletjes om me heen die ik fijn vind om even te voelen en te bekijken.
In alles wat ik achter me heb, was het een grote les om te leren tevreden te zijn met wat ik heb en niet te kijken naar wat ik allemaal had kunnen hebben of nog zou willen hebben en dan op de laatste plaats materieel gezien.
Ik schaf iedere week voor een vast bedrag aan tekenspulletjes aan, een goeie raad die ik ergens van iemand kreeg en zo pik ik overal wel wat op.
Kleine uitstapjes waarin ik ook wel leuke gesprekken heb met mensen die zich ook met kunst bezig houden vanuit een heilig moeten, het is wie ik ben en ik heb er vrede mee
Zo vind alles een uitweg op een voor mij prettige manier, ’t zijn die momenten waarop ik deel en ook weer nieuwe inspiratie opdoe of een ander juist enthousiast kan maken voor bepaalde technieken of benaderingswijze.
Het leven lacht me weer tegemoet en ik geniet, met volle teugen….

Mijn kamer maar eens ff opruimen en zo naar de markt, beetje naar de mensjes kijken en een paar boodschapjes doen.
Wat later op de dag eventjes naar m’n tuintje toe.
Het is een soort van balans voor zover dat mogelijk is voor mij….:-)


Het leven gaat door !!!