woensdag 26 december 2012

Twinkel, twinkel......





Zo viel ik vannacht met een plof door het wolkendek om vervolgens weer zachtjes op aarde in een "stille nacht, heilige nacht" te landen, “kerst” met daaromheen voor mij het nodige sentiment en de straten zijn maar stil op dit uur.
We schrijven nu inmiddels alweer de tweede kerstdag en gisterenavond, toen ik buiten een sigaretje stond te roken, stormde het op een wel heel erg spookachtige manier rondom de wassende maan.
Wolken die voor de maan door schoven om in de meest grillige vormen uiteen te waaien en heel af en toe, als alles dan even openbrak, kon ik een wonderschoon en lieflijk sterrentafereel aanschouwen.
De maan, zo helder en krachtig sprekend alsof ze de belofte uit wil spreken dat volgend jaar alles wel beter zal gaan worden, in licht spreekt voor mij altijd de belofte van het nieuwe wat te komen staat.


Juist in deze dagen, zo op de scheiding van oud naar nieuw, kan ik me in het mooiste gezelschap in een keer helemaal alleen voelen. Ben dichter bij mijn emoties en geef mezelf de ruimte om te voelen dat er wel degelijk dingen zijn die ik mis in dit leven, ik dwaal dan af en droom weg.
Eigenlijk zou het mooiste voornemen voor het komende jaar wel zijn dat ik iedere regenboog die ik zie naar het einde toe ga volgen om dan op mijn weg de meest mooie wezens in alle onbevangenheid en vriendelijkheid tegen te komen, alleen nog maar de weg van het hart en meer is er niet nodig.
Zoals ik me het afgelopen jaar had voorgenomen om wat milder en zachter te worden, zo zie ik nu steeds beter dat er geen andere waarheid is dan die ik zelf bij me draag, daar ligt mijn kracht en zo gaat mijn pad.


Nog niet zo lang geleden heb ik dan ook van een behoorlijke dissonantie afscheid genomen, simpelweg door mezelf de vragen te stellen of ik zo wel door wilde blijven gaan en of dit nu echt wel mijn weg is, het hoort allemaal bij het proces wat men leven noemt. 
In en uitademen en dan is het, meer is er niet en een ander kan nu eenmaal geen beslissingen voor me nemen, dat zal ik zelf moeten doen.
Steeds beter kan ik de verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven en beslissingen aan en steeds beter ben ik in staat om los te laten.
Ik heb geen goedkeuring meer nodig om te bevestigen wat ik eigenlijk allang zelf weet, een belangrijke les die steeds weer terug blijft komen op mijn pad.
Een heilig moeten waarin ik soms verzucht en mezelf nogal wat vragen “durf” te stellen, ik ben ervan overtuigd dat je pas dan eerlijk naar een ander kunt zijn als je eerlijk bent naar jezelf toe.


Ook in het komende jaar, nog meer dan voorheen, blijf ik wolken in kleuren dromen en zijn mijn vrije gedachten als een toverballetje.
De dagen zijn weer aan het lengen en zachtjes aan gaan we weer naar de lente toe, eigenlijk kan ik niet wachten maar ook hier ligt een oefening van geduld, alles kent zijn juiste tijd en plaats en neemt de ruimte in die voor hem of haar bestemd is, alleen maar in en uitademen en dan komt het vanzelf weer goed.
Nog twee dagen en dan hebben we de laatste volle maan van dit jaar en ik kan u allen op een briefje geven dat er bij mij deze keer een mannetje over de rand heen loopt te buitelen en dat er een muisje over de maan heen kruipt.
Door alle tumult die dit veroorzaakt zullen er vast weer een hele hoop sterrenstofjes naar beneden dwarrelen en naar ik hoop is er voor iedereen van u een stofje bij wat uw wensen uit laat komen.


Voor nu……. Tot in 2013, het jaar van de waarheid !!!

Namastè,