zondag 9 september 2012

Opwaaiend blad.....





Op 4 zwarte banden zweef ik door de wereld heen, de muziek die ik beluister heeft een diepe bas en de ster op de motorkap is een soort van vizier om de middenstreep in de gaten te houden.
Het leven zoals ik het nu heb is goed voor me al mis ik het echte contact met de mensen om me heen wel steeds vaker, gedachten die op me toekomen als ik denk aan de weinige mensenmomentjes die ik verpoos.
De handdrukken zijn maar flauwtjes en ogen kijken mij meestal niet rechtstreeks aan, of ben ik dan echt de enige die daar zo gevoelig voor is?
Ik merk als geen ander wanneer een gesprek de diepte niet meer in mag en voel het moment waarop er wordt afgehaakt, blikken zeggen mij meer dan woorden en een houding spreekt vaak boekdelen.
Het is als een deur die op een kier word gezet en als ik dan naar binnen wil gaan wordt ze op het laatste moment met een ruk weer dicht getrokken......kaboem, die is ook weer dicht!


Steeds meer leven mensen voor zichzelf en spreken ze niet meer uit wat ze echt voelen, sterker nog, ik heb steeds meer het idee dat de meeste mensen hun gevoelens niet meer met woorden in kunnen kleuren en er liever voor weglopen dan ze onder ogen te zien.
Als ik dan naar mezelf en mijn innerlijke kind kijk dan mis ik de geborgenheid van liefde de laatste tijd wel weer, ergens roept nog steeds mijn tweelingziel, waar ze ook moge zijn op dit moment
Woorden zonder taal, genegenheid in gebaar en begrip zonder uitleg, hoe fijn dit zou zijn en ik droom maar weer lekker verder over de naderende winterse avonden.
Schilderijen in kleuren die mijn gemoed vertalen en opgeraapte steentjes die liggen te wachten totdat ik ze weer onderhanden neem in de vaardigheden die de tijd mij heeft aangeleerd.
Op deze manier kom ik weer ín de rust en tot het centrum van mijn zelf, ik adem in en ik adem uit, ondertussen doen mijn handen het werk, zo simpeltjes is het eigenlijk wel.


Mijn tuin is langzaam aan het sterven zoals ze dat ieder jaar opnieuw doet en ook in deze cyclus neem ik me weer voor om het volgend jaar weer anders te gaan doen, nieuwe bouwsels, andere gewassen en betere voorbereiding, mijn pad is weer geplaveid met goede voornemens.
Hier in het zonnetje visualiseer ik de koude winter alweer voor me en ik zie mezelf weer in mijn huisje bij de petroleumkachel zitten, behaaglijk en warm terwijl ik de mooiste vogeltjes nog buiten door de kou zie hippen, ieder jaargetijde heeft zo zijn charmes.
Door de vrieskou lopen als een kasteelbewoner die even zuurstof nodig heeft om zich vervolgens weer in te kapselen in zijn burcht voor het brandende vuur, mijmerend over wat weer gaat komen.
Veranderingen dienen zich als vanzelf aan en ik stroom er maar gewoon ín mee, een vooruit gezet pad heb ik hier niet in, het komt zoals het komt en het gaat zoals het gaat, dan is het!


Nog twee weken en dan doe ik mijn laatste tentamen psychologie om mijn eerste jaar sociale studies af te ronden, dit te behalen zou een vol jaar van ongebreidelde inspanningen op velerlei vlakken voor me bekronen.
Een jaar van chaos en desillusies, overwinningen en keuzes met daarop volgend even zovele teleurstellingen, het leven is niet alleen maar mooi, integendeel zelfs.
Zoals ik het zie heeft alles zijn tegenpool, is er geen blijdschap zonder verdriet en geen licht zonder donker, een utopische wereld waarin alleen maar de liefde hoogtijdagen viert bestaat mijns inziens niet, althans niet op deze wereld en niet in mijn aardse bestaan.
Vanavond zet ik mijn raam weer wagenwijd open om de koelte van de nacht naar binnen te laten stromen en omdat ik nog steeds meermaals per nacht even wakker ben zal ik dan ook een blik op de open sterrenhemel laten vallen.
Met een kinderlijke gretigheid steek ik dan even mijn hand door het raam naar buiten als ik weer een ster zie vallen om die te vangen, één liefdevolle gedachte en dan deze keer alleen voor mij, dit gevoel ga ik voor vandaag koesteren......



 Namaste :-)