maandag 2 januari 2012

Nieuwjaarsdingen en zo meer .....






http://www.youtube.com/watch?v=WtzD1bgGIN0


En zo is het alweer de laatste week van 2011 geworden, een turbulent jaar als je het mij zou vragen.
Als ik alle gebeurtenissen op een rijtje zou zetten en iemand anders zou vragen of hij er wijs uit zou kunnen, dan zouden er hoogstwaarschijnlijk schouders opgetrokken gaan worden, het is voor mijzelf achteraf bezien ook meestal niet zo goed te volgen allemaal.

Net als vorig jaar neem ik deze week geregeld een stoel en ga dan wat mijmerend voor me uit zitten te kijken, mezelf dan afvragend hoe het ook alweer was.
Ook dit jaar op verschillende punten weer diep gegaan en wederom een hoop van mezelf gevraagd, dit hoort bij me, ik ben een “alles of niets” mens met hoge pieken en diepe dalen.
Om het licht optimaal te kunnen ervaren zal je eerst moeten weten wat de duisternis nu eigenlijk behelst, zo is het nu eenmaal besloten in de duister en licht zaken.




Problemen zijn er volgens mij voor gemaakt om aangekeken te worden en daarna, voor zover als mogelijk, opgelost te worden.
Soms kan dit echter niet, dan zijn de gemoederen zo hoog opgelopen of is er iemand dusdanig gekwetst dat het beter is om het te laten rusten, de tijd zal dan haar werk moeten doen, tijd is heel vaak een helende factor ben ik achter gekomen dit jaar.

Achterom kijkend kan ik nu wel tevreden zijn al heb ik sommige dingen weer niet al te fraai opgelost en ook dit stukje past wel een beetje bij me, als het me echt te heet onder de voeten word, stopt alles voor me, ik moet mezelf dan in bescherming nemen.
Jammer voor diegenen die daarin betrokken zijn geweest maar het zij zo, ik moet het er zelf ook mee doen.

De meeste doelen die ik mezelf heb gesteld afgelopen jaar heb ik min of meer gehaald ……toch zit ik zo in elkaar dat het altijd wel beter had gekund, ik ben nog steeds streng voor mezelf.
Aan dat stukje ga ik dit jaar werken, ik wil graag wat vriendelijker en milder worden en niet in de laatste plaats voor mezelf, ik houd het ergens in het midden, dan is het goed.




Dus droom ik dit jaar door, in schilderijen met hartjes, kratertjes met diepgroene en zee blauwe valleien, groene bronskleurige bergen  met een dun laagje sneeuw op de hoogste toppen, alles wat ik maak daar wandel ik doorheen.
Af en toe zal ik hier weer wat woorden neerleggen in welke vorm dan ook, mijn blog is een uitlaatklep voor me geworden waar ik van tijd tot tijd in ventileren kan.

Voor eenieder die me lief is en dichterbij me staat of is komen staan wens ik een jaar vol creativiteit in welke vorm dan ook.
Creativiteit is je motor, je ziel en de basis van je zijn wat mij betreft, meer heeft een mens eigenlijk niet nodig, de helende kracht die erin verscholen ligt, ik nodig iedereen uit om zijn eigen wereld ermee te verrijken.




Aan het begin van het nieuwe adem ik even diep in en hou het vast, net zolang totdat mijn hele wezen weer schreeuwt om zuurstof.
Pas dan zuig ik mijn longen weer helemaal vol en voel ik in mijn diepste wezen waar het om draait, ik ben en mag er zijn.
Tot zover maar weer, “Happy New Year “.