zondag 24 juni 2012

16 minuten voor 10, de tijd stond stil!!!




Soms denk ik weleens dat al die reizen en avonturen die ik aanga nergens toe leiden, uiteindelijk maak ik de hele reis in mezelf en ga steeds nieuwe verbindingen aan, sommige ervan zijn blijvend en andere vervliegen weer, er zit er geen enkel toeval in en ze hebben allemaal een betekenis.
De klok staat hier alweer de hele week op 16 minuten voor 10, daar ga ik vandaag maar eens iets aan doen, de laatste weken was het sowieso heel warrig en waren er veel veranderingen in mijn energiestromen.
Het lijkt wel of de tijd heeft besloten ermee te stoppen en daardoor aan me aan te geven dat ik de rust moet gaan zoeken om te bekomen van al mijn meemaaksels.
Intense ontmoetingen waar veel kracht en beweging inzat en het verlies van een heel dierbare vriend, dingen die zijn en die ik moet doorleven, 16 minuten voor 10, in en uitademen, dan is het gewoon zo.
Mijn kamer heb ik helemaal gereinigd, zoveel energieën en evenzovele passages, nu eerst maar eens even stil en de dingen afmaken die er nog liggen.....kaarsjes, zuiveringshout en een mild stukje wierook, ik sluit mijn ogen en droom weg.


In mijn dromen zit ik op de rug van een enorme vogel, het is nacht en de sterrenhemel lijkt nagenoeg leeg.
De maan is weer aan het wassen en het mannetje wat er hoort te zijn schijnt niet thuis te zijn, in ieder geval, zo oogt het wel.
Ook het muisje wat meestal speelt laat zich niet zien en alles is maar bedrieglijk rustig en sereen.
Als ik met mijn vingers van mijn rechterhand knip dan dwarrelen er fijne glinsterende stofjes tussenuit, ik voel me even een licht in deze duisternis.
Een eindje verderop hoor ik het zachte gesuis van andere vogelvluchten, dat is waar mijn verbinding ligt, ik ben hier niet alleen, het is voelbaar en dat geeft me een geruststellend gevoel.
De kracht van de maan en de energie die ze voortbrengt, het is en blijft iedere keer een bijzonder gevoel in welke stand ze ook staat.


Ik strooi wat van de glinsters over de vleugels van de vogel en bij iedere wiekslag volgen twinkel en glinster ons in het spoor.
"Glinstervlucht" denk ik tevreden bij mezelf en zo gaat de reis door de duisternis over een verlicht pad wat door onszelf geëffend wordt en de tijd staat buiten deze droom nog steeds stil.
16 minuten voor 10, mijn ademhaling gaat rustig heen en weer en in deze droom laat ik het verdriet wat ik om het verlies heb van mijn vriend in zijn vaste vormen los, in en ook weer uit.....loslaten.
Verbondenheid , dat is wat ik voel, samen reizen we altijd alleen en in ons alleen-zijn zijn we altijd samen.
Een diepe zucht:"sja, het is", deze woorden drukken meer uit dan dat we ooit in mensen-taal-met-veel-woorden kunnen spreken met elkaar, ik voel het zo en da's ook eigenlijk wel genoeg.


Op de dag dat ik mijn verlies moest vernemen was het alsof mijn hart eruit werd gerukt, zo zeer deed het bij het opvangen van de eerste klap, een mengeling van zelfmedelijden en onbegrip, daarna de o zo bekende gelatenheid, afscheid nemen is niet echt mijn sterkste kant.
Dan volgt de verdringing en de verwerking en dan is er tot slot een echt afscheid en probeer ik, met wat ik geleerd heb over mezelf, het los te laten, 16 voor 10, een stilte in de tijd.
Vanuit dit stukje neem ik nu bewust een afscheid , en opeens kruipt het mannetje in de maan als een paljas weer over het randje tevoorschijn en maakt de raarste capriolen om mijn aandacht te vangen "piep, zei de muis", daar ben ik weer, " kom je spelen?"
In dromen is er geen afscheid, slechts een tot ziens en een wederzien, hier mag ik zijn, wat en wie ik wil zijn, onstoffelijk tevreden......adem in en adem uit.


Dan dreunt de realiteit me weer wakker in de vorm van een piep-geluid wat monotoon door mijn wekker wordt geproduceerd, het leven roept en langzaam kom ik terug in wat men als werkelijkheid benoemt.
Tijd om de tijd weer wat verderop te gaan laten lopen, de nieuwe batterij ligt er al klaar voor.
Het leven dient geleefd te worden, op wat voor manier het zich ook presenteert, terwijl de tijd weer verder tikt wordt mijn dankbaarheid steeds groter.
Fijn dat ik een mens zoals mijn vriend was heb mogen meemaken en mooi dat we zoveel met elkaar hebben mogen delen, verdriet wat zich losweekt en plaats maakt voor gemis.............loslaten en de herinnering zal blijven.


Namasté!!!