dinsdag 27 september 2011

Het mag wel even stil zijn......


Het mag wel even stil zijn.....




Twee boeddha’s in mijn kamer, ik heb ze allebei gekregen en ze staan strategisch opgesteld op een plaats die voor mij veilig voelt.
Ik heb ze allebei op dezelfde plaats verkregen en het enige verschil tussen de twee is dat de ene mee op reis is geweest en de ander meteen een vaste plek in mijn huis heeft gekregen.
Niets is wat het lijkt, zijn woorden die hierbij in me opkomen en wat ooit verbonden is geweest blijft als een zoete herinnering door smeulen.
In vroeger dagen had ik  niets met het spirituele en tegenwoordig is mijn hang ernaar groter.
Hoe meer ik bij mezelf geraak des te meer voel ik een verbondenheid met een groter geheel, ik maak er deel van uit.
Ik open stiltes waar ik eerder het bestaan niet van wist en ga op reis door slechts mijn ogen te sluiten, in mijn geest sla ik vleugels uit.

In een ander hoekje van mijn kamer staat een pot met gekleurde balletjes, ze symboliseren mijn vrije gedachten en energie en als ik er naar kijk dan moet ik meestal lachen om mijn eigen kinderlijke gedachten.
Hoe mooi het is het kind in jezelf te kunnen voelen, hoe meer ik oude gevoelens loslaat en een plekje geef, des te meer ik bij dat stuk terecht kom.
Ik vergeef mezelf mijn eigen kortzichtigheid alsook mijn onvermogens en daarmee maak ik weer een ander pad voor mezelf vrij, lessen die ik heb te leren als in een cyclus die bij mijn mens-zijn hoort. 
In de nacht en in de vroege ochtend geef ik mezelf de vrijheid om me hieraan over te geven en vlieg ik over de wereld heen, ik ga hoger, hoger…vrij……
Ik cirkel tussen lotgenoten die de kunst hebben leren te verstaan dat woorden overbodig zijn en gedachten zijn gemeengoed en universeel, geen competitie en ook geen strijd, slechts verbondenheid.

Jammer genoeg zijn deze momenten slechts van korte duur en altijd is er weer de terugkeer naar de realiteit, als ben ik in mijn oplaadstation geweest om weer nieuwe energie voor de komende dag op te doen, sommigen onder u noemen het dromen, ik noem het een andere staat van zijn.
Het maakt voor mij dat ik de dag weer met een glimlach tegemoet kan treden en weer weet stil te staan als ik twee jongetjes van een jaar of 5 over straat zie lopen die de armen over elkaars schouders heengeslagen hebben, dit maakt me dan aan ’t lachen.
Een oudere mevrouw die juist passeert en mijn lach ziet, lacht mee en we delen een moment, terwijl ik dit schrijf realiseer ik me dat dit soort dingen me de laatste tijd wel vaker overkomt.
Zoals ik vroeger boos kon zijn op de hele wereld en alles met een verbitterde blik aanschouwde, zoveel te meer ben ik me nu aan het openen en tegelijkertijd kan het me niet zoveel meer schelen wat een ander daar nu wel of niet van denkt.
…..ik ben….men ziet….het is….
’t Is allemaal kinderlijk eenvoudig.

Ik vraag me niet zoveel meer af en ben tevreden, meestal wel…..beseffend dat ik wel dingen teweegbreng in de wereld om mij heen en wetende dat iets nooit “zomaar” gebeurd, heeft alles een reden en is er nooit een toeval.
Het is niet aan mij om een ander te vergeven, hij of zij zal dat zichzelf moeten doen.
Steeds minder voel ik me verantwoordelijk voor de gevoelens van een ander en weet ik het bij mezelf te houden, de keuze hierin heb ik gemaakt, er is geen andere keuzemogelijkheid wat mij betreft.
Sommigen onder u zullen dit egoïstisch vinden maar voor mij is het de meest normale zaak van de wereld geworden,  “t is niet dat het welzijn van een ander me totaal niet interesseert, integendeel, ik kan juist heel begaan zijn met een ander.
Ik geloof echter wel in een stukje autonomie, door iemand bewust te maken van de verantwoordelijkheid voor zijn eigen gevoelens vervagen de scheidslijnen en worden zaken helder en transparant, je zult uit mijn mond niet snel meer horen dat iemand iets is of dat iemand met mij iets doet, ik zal hooguit zeggen hoe ik me erbij voel en wat het met me doet, daarbij is het aan een ander om daar wel of niet iets mee te doen, zo simpel is het wel……geloof ik …..

“Nu”, ik ga zo maar eens even lekker douchen en scheren, er staat wederom een nieuwe dag voor de deur en er is nog een heel leven om te beleven. 
Weer eventjes wat stille momentjes gedeeld hier in dit blog, een klein momentje van stilte…..sssssst……

De dag is weer begonnen J




Met een vriendelijke groet en een fijne week,
Ton.