woensdag 1 januari 2014

" Eventjes",..........



Volgende week  bij de nieuwe maan leg ik in gedachten een ster om mijn nieuwe plek heen en maak het daarmee veilg voor mezelf en diegenen die me dierbaar zijn.
Hier schreeuwt de mens geen grote verhalen meer en lijkt de tijd continu bevroren, er is slechts het moment wat dan weer naadloos overvloeit in het volgende en toch is niets hetzelfde.
Langzaam begint het in te dalen dat ik mezelf verplaatst heb naar een nieuwe episode in mijn leven en ik acht de tijd aangebroken, zoals ieder jaar, om een terugblik te doen naar wat het was dit jaar, hoe zat het ook alweer?
Het is trouwens gek dat ik al sinds ik hier ben gaan wonen het gevoel heb hier altijd thuisgehoord te hebben, enfin dat even terzijde, mijn stoel gepakt en mezelf geposteerd voor het raam met uitzicht over water, grandioos mooi en hoe nietig ik me dan kan voelen.

Ik sluit mijn ogen en mijn ademhaling zakt langzaam naar beneden, zacht ritmisch en ik neem de vrijheid om even afstand te nemen zodat ik boven de gebeurtenissen kan gaan hangen die dit jaar belangrijk maakten, in en uit.
Begin dit jaar heb ik gezegd dat 2013 voor mij het jaar van de waarheid zou gaan worden en ik kon in mijn uitspraak niet bevroeden dat wijsheid en inzicht op een zo pijnlijke manier tot uiting hebben moeten komen binnen mezelf, lessen van het leven…..
“Leven”, zoals een goeie vriendin van me ooit zei en als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat, iets anders is er in mijn optiek niet, hier hoort mezelf schromelijk vergissen dan ook bij, jammer maar helaas.

De keus gemaakt voor een nieuwe baan, de weg van mijn hart, met horten en stoten en een leerproces wat almaar in beweging blijft, kijken naar mezelf en hoe ik dingen aanpak en uitvoer, steeds daarbij de vraag, had dit ook anders gekund of gemoeten en hoe dan, waar mag ik die verandering dan aanbrengen, een mooi proces als u het mij vraagt.
Uiteindelijk heb ik van de zomer de keus gemaakt om in mijn werk verder te gaan, heb het tijdelijke omgezet naar een vaste verbinding en alles rolt maar door en door, een rollercoaster en dan nog een graadje erger.



Voor het eerst na een periode van een jaar of 15/16, ik weet al niet meer precies, een vakantie met op het einde daarvan de tijding dat mijn ouderlijk huis uiteindelijk verkocht blijkt te zijn, een ticket naar de vrijheid, een andere plek om te gaan wonen, dromen komen uiteindelijk dan toch wel uit.
“Nu”, momenteel ligt Aisa aan mijn voeten in mijn nieuwe houten huisje aan het water in de natuur en ik voel me bevoorrecht en diep en intens gelukkig.
De petroleumkachel warmt ons beiden en haar zachte ademhaling brengt rust in dit huisje van geluk, we gaan mooie tijden tegemoet samen.
De klik tussen ons was er meteen vanaf het eerste ogenblik dat we elkaar zagen en waar andere puppys de boel bij elkaar piepen heeft ze vanaf ze hier is geen kik gegeven , wijkt ze geen moment van mijn zijde en gaat lief slapen als ik in mijn bed kruip, alsof het allemaal zo heeft moeten zijn.

Met nu de jaarwisseling precies achter de rug ga ik strakjes naar buiten en vorm ik in gedachten een ster die ik neer laat dalen boven het stukje grond waarop ik nu leef.
Ik visualiseer diegenen die ik lief heb hier bij mij en denk over geluk in ongesproken woorden, deze taal wordt door iedereen voor wie het is bestemd gehoord en zo zal alles zijn weg gaan vinden, simpel, zoals het hoort.
Met drie open sterren links en twee gesloten rechts loop ik over paden door mijn dromen en ga opnieuw leren te genieten van wat is, voor nu wens ik u allemaal het allerbeste voor het nieuwe jaar.


Namaste !!!