zaterdag 17 november 2012

Droomvanger !


DROOMVANGER!

Tussen stenen, schelp en veren
Goudkleurig en verzilverd
Werp ik mijn glans
gekoesterd, neergevlijd
Als een warme,
                                            Herinnering.


Vaak zijn mijn voeten te groot en mijn passen wat aan de korte kant, hierdoor ligt altijd het gevaar op de loer om te kunnen struikelen over mijn eigen benen.
De bomen steken hun takken kaal de hemel in en de herfst is op haar einde gekomen in de dagen zoals ze aan het korten zijn, een heel gemijmer in herinneringen.
Dit is voor mij vaak de moeilijkste tijd van het jaar, hier voel ik me vaker eenzaam dan dat ik in werkelijkheid toe wil geven.

Door de drukte van de afgelopen twee seizoenen heb ik maar weinig mensen echt gesproken omdat ik te druk was met de uitvoering van de diverse projecten die ik onder mijn handen had, nu zoek ik juist het contact weer op en wil ik graag delen.
Als ik dit dan weer vertaal naar zoals het in vroeger dagen was dan klopt dit ook voor mijn gevoel, de lente en de zomer om te werken en de herfst en de winter om mezelf terug te trekken en nieuwe plannen te bedenken die in het daarop volgende jaar weer verwezenlijkt moeten gaan worden.

Zo loop ik blootsvoets over mijn tapijt en droom ik mijn wereld in de wereld van anderen, veel meer dan dat is het niet, mijn realiteitszin is nu eenmaal op een iets andere leest gestoeld, dat denk ik dan tenminste.
Voorlopig is er even niets en dat is goed zo, de stilte die op de storm volgt is er een waarin de mens zichzelf weer mag hervinden om weer op te krabbelen en daarna vol goede moed verder te kunnen gaan.
Van de schaarse zon geniet ik intens en de wereld lijkt met al haar kleurenpracht in een stuk feller licht te staan dan in de zomertijd.

Lopen door het bos om hopen met bladeren uit elkaar te schoppen en even later weer op mijn knieën te gaan zitten bij een paar paddestoelen om weer een andere wereld te vormen.
Dikke groene, met mos bedekte boomstammen die soms als een lichaam neergevlijd lijken te liggen en in het kreupelhout zijn gangetjes die ergens en nergens naartoe leiden.
Alles heeft zijn eigen tijd, plaats en neemt op gepaste wijze ruimte in, alles past ineen.
Enfin, in "tot-ziens" ligt wat mij betreft een "hallo" besloten en in "vaar-wel" een afscheid.
De maan is weer aan het groeien en het jaar is "bijna" voorbij, voor u allen niets dan goeds.