dinsdag 7 mei 2013

"Lemniscaat".




Met kleine stapjes dichterbij, zo beweegt mijn energie zich momenteel door de Wereld heen, de wolk is groot en doorzichtig, gevuld met allemaal kleine sterretjes en de kleuren variëren van zacht geel naar helderblauw en violet, ik word met de jaren gelukkig steeds zachter, het gaat mij goed bedenk ik tevreden en met een klein huppelpasje maak ik het poortje naar mijn tuin open.
Ieder jaar weer dezelfde verwondering als het zaaigoed naar boven schiet en de frisse jonge loten van tuinboon, radijs en ui hun weg weer naar buiten vinden, het is een groot wonder, dat zult u toch ongetwijfeld met mij eens zijn, ik kan sprakeloos tijdenlang voor mij uit zitten kijken om al dit moois in me op te nemen.
Ondertussen word ik getrakteerd op een vogelconcert en via die tonen kan ik dan weer naar mijn eigen stilte luisteren, simpel, adem in en adem uit, geen ruis of verstoring, slechts zijn, het heeft verder eigenlijk maar weinig om het lijf, al is de betekenis ervan groter dan ik u hier nu toe wil geven.

Zo heeft mijn Wereld bloemen in heur haar en speelt ze met mijn voeten, iedere golf tilt me weer net wat verderop en ik mag ontvangen wat mij overkomt, knipper af en toe met mijn ogen tegen al dit licht, de droom dwarrelt verstrooid over me neer en neemt mij mee, alsmaar weer verder, mooi is dat eigenlijk wel.
Een glimlach op mijn gezicht als ik een sterretje ophang aan de binnenspiegel van mijn auto, hoe verwonderlijk mag iets zijn in het besluit dat ik het zo wel verdien en met mij mee mag dragen.
Dan trek ik een voor een de splinters uit mijn ziel om te laten zien wie ik ben en tegelijkertijd voel ik de pijn die er al jaren door veroorzaakt is, weliswaar minder fel en hevig dan ze was maar daarom niet minder pijnlijk, het delen hiervan maakt zelfs de schaamte ervoor draaglijker.
Zo dwaal ik dan weer af naar de twee stenen vissen die tot voor kort in de tuin van mijn ouderlijk huis hebben gewoond, ik heb ze losgemaakt van de wortels die ze gevangen hielden en sinds kort wonen ze weer bij mij in mijn tuin, er was simpelweg geen andere bestemming dan deze, mijn hart is immers verpand aan deze plek, zo is het goed en valt alles op zijn plek.

Uiteindelijk mag ik van mezelf heel worden mettertijd en in kleine stapjes kijken naar het kleine bange jongetje wat ik in mij meedraag, met liefde omarmen om hem de Wereld laten zien, hoe mooi ze eigenlijk is.
De zekerheid dat het goed is voel ik nu wel, ik hoef s avonds niet meer onder mijn bed te kijken naar monsters of spoken en ik droom steeds meer sterretjes die zich laten plukken om vervolgens fijn gewreven te worden tot stof, ik bedek er alle nare dromen mee totdat ze ooit opgelost en vervlogen zijn.
Bij het eerste ochtendlicht wacht ik in een tuin die mij vreemd is en toch zo vertrouwd voelt totdat de zon zich laat zien, de dag ontwaakt eigenlijk overal op dezelfde manier, eerst komt er wat zacht licht aan de onderkant van de hemel en daarna ontwaken de vogels.
Als de eerste stralen ervan door de haag naar binnen vallen loop ik er tegenaan om hoger te klimmen dan ik ben, de wereld onder mij verdwijnt in kleine stipjes en de lucht is hemelsblauw met een zachtrode gloed.

De kleur van mijn energie is veranderd en is groter dan voorheen, als een wolk, groot, doorzichtig, gevuld met in grootte variërende sterretjes, de toon ervan gaat van zachtgeel naar helderblauw en violet, hier en daar meen ik zelfs wat rood te zien, de wonderen zijn de wereld echt nog niet uit en langzaam zweef ik naar beneden om met een glimlach aan de dag te mogen beginnen.
In een hoekje van de vreemd vertrouwde tuin heb ik twee roodfluwelen zakjes weggemoffeld die gevuld zijn met alle mooie gedachten die bij deze plek thuishoren, een gouden koordje sluit ze af en zo blijft alles waar het thuishoort………

Namastè !!!