zaterdag 6 april 2013

Zilverdraad......




Vannacht klim ik op de vensterbank en laat ik me aan een zilverzijden draadje de hemel intrekken, het is eigenlijk een geheimpje en er zou me wel wat aan gelegen zijn als u dit niet zomaar overal aan de grote klok gaat hangen, stel je toch eens voor zeg!
Waarheen de reis gaat is onvoorspelbaar, wel gaat het omhoog, hoger vrij en nog hoger, net zolang totdat ik meestal ergens rondzweef op een plek waarvan ik zeg :”was ik hier niet eerder”?
Een droomvlucht, iedere nacht opnieuw en aan het einde ervan tuimel ik terug met een of andere snuisterij in mijn zakken om dan weer ergens op een bladzijde van mijn schrift te ontwaken.
Dan schrijf ik me door regels heen en stapel woorden en letters bovenop elkaar, later verdwijn ik dan in zinnen om uiteindelijk via de onderkant van de bladzijde te gaan zitten kijken wat mijn vrije geest nu weer teweeg heeft gebracht, de verwondering is geheel mijnerzijds en het is eigenlijk maar een raar verhaal.

Nog niet al te lang geleden herdacht ik dat ik uit naam van mijn vader zijn zoon ben en goochelde ik de jaartallen tevoorschijn waarin mijn meest dierbare herinneringen hun woning hebben, achter ieder deurtje wat anders en het is ieder jaar opnieuw de vraag wat er nu weer tevoorschijn zal komen, herinneringen te over zoals u zult begrijpen.
Meestal duurt de emotie dan een dag of vier en daarna ga ik weer verder met mijn leven, precies zoals het hoort met dit soort van betekenisvolle zaken, het is een soort van “stilstaan bij” om daarna weer verderop te kunnen.
Nu ben ik dan weer zover dat ik mijn energie aan kan gaan spreken om de lente in te gaan met daarop volgend de zomer, het belooft zoals ieder jaar weer heel wat te gaan worden.
Al mijn verzamelde dromen van de afgelopen winter moeten er weer uit en het zal weer een klus zijn  om in de chaos structuur aan te gaan brengen, elk jaar hetzelfde liedje en ook ieder jaar weer vol goede moed, de rek is er nog lang niet uit hier, als u dat maar weet.

Het roer moet om en ook dat is geen nieuws meer, gewoon een tikkie meer naar stuurboord en dan een slag in de rondte, een kwestie van ergens beginnen en waar het schip dan weer de haven binnenloopt, tsja, ik hou nu eenmaal van verassingen en eigenlijk heb ik van sterren ook niet zoveel verstand, ik speel nu eenmaal graag.
Met ankers uitgooien heb ik nog steeds niet zoveel en als ik het dan al uitgooi sta ik, voordat het anker de bodem echt kan raken, al aan de ketting te trekken om weer verderop te kunnen.
Me ergens aan binden en aarden, ik heb er nog steeds veel moeite mee en waarschijnlijk is het zo dat het me ook niet echt gegeven is, visjes moeten vrij zijn, vlinders kunnen fladderen en beren horen in een bos, 3 waarheden om de zaak maar eens even te bekrachtigen.
Misschien voor de aankomende winter dan toch maar eens een grot of een hol gaan zoeken om te overwinteren, het heeft mijn aandacht en ik zal er de komende zomer terwijl ik in het gras aan een strootje lig te sabbelen eens over nadenken.

Nu hangt er een zilverzijden draadje voor mijn raam, uitnodigend wiegt het zachtjes heen en weer en heel af en toe valt het licht van de maan erop.
Als ik dan helemaal naar boven kijk zie ik onder in de punt van de maan een kleine beweging van een schaduw en als ik nog beter kijk zijn het er eigenlijk twee.
Weet u wat?, als ik nu het draadje vastpak en me vanavond weer mee laat voeren dan schrijf ik me als ik terug ben weer door de regels van mijn schriftje heen, vervolgens verbind ik dan de letters die ik heb weer aan de woorden die ik ken en uiteindelijk verdwijn ik dan door de zinnen tussen de lakens van mijn bed om verder naar dromenland af te reizen, u hoort nog van me.


Namastè !!!