zaterdag 10 december 2011

De Stroomversnelling




Als twee eeuwenoude zielen die tijdenlang gedachteloos en onstoffelijk hebben rondgezworven door de nebularia,  weer eventjes vaste vorm aannemen op deze planeet, is er weer  een lichamelijke hereniging met hier en daar een vleugje van herkenning.
Een weten dat er ooit iets is geweest, iets gemeenschappelijks in de overdrachtelijke zin, een soort van “waar kennen wij elkaar van”, en “ik heb jou ooit ergens vaker gezien”, over dat gevoel heb ik het.
Als ik dan de oude Maya’s moet geloven, dan is dit bewustzijn iets wat in faseringen terugkomt als in een soort van cyclus.

Helemaal teruggaand naar mijn dromen kan ik er deels wel in meekomen, ik kan niet alles verklaren en vaak word ik dan ook volledig overspoeld weer wakker.
Dromen van vuur en dansen, van jacht en grote steden, maar ook van ondergang met daaropvolgend een wederopbouw.
Stemmen die roepen vanuit een verleden waarvan ik me het bestaan bij waken niet bewust ben, een collectief bewustzijn wat er altijd al is geweest.
Vaak ben ik dan teveel mens om niets te zijn, hoewel ik vaker wel aan vliegen denk dan niet de laatste tijd, ik voel dingen anders en sta dichter bij de natuur dan ooit.
Seizoenen die merkbaar aan het verschuiven zijn en om me heen wordt de chaos nog groter dan ze ooit is geweest.

De wereld geeft haar signalen wel af, steeds sterker en steeds frequenter, en onze zogenaamde beschaving is al over de top, we zijn al op de weg terug al willen we dit zelf categorisch niet inzien.
Onze natuurlijke reserves zijn nagenoeg uitgeput en veel meer roofbouw op onze aarde plegen dan we nu al hebben gedaan is haast niet meer mogelijk, ik sluit mijn ogen en haal diep adem, vraag me af wanneer dit naar een eindpunt gaat.
In de toekomst zie ik mensen zonder huizen die de natuur weer moeten leren kennen zoals ze praat, er is dan niets meer over van wat we nu beschaving noemen, de mens moet zelfs de mens weer leren kennen om dat we steeds maar individualistischer zijn geworden en we hebben elkaar eigenlijk zo hard nodig.

Geen enkele diersoort dan de mens heeft zoveel rechten geclaimd van de aarde, alsof we slechts de enige soort zijn die er bestaat.
Al het andere word overschaduwd en uitgeroeid, meedogenloos en gewetenloos, niets en niemand is er in ontzien, ik schaam me er wel ergens voor.
Toch ben ik ervan overtuigd dat de wereld nog lang niet uitgedraaid is en ons weer in balans gaat brengen, ook dit zal hard en meedogenloos zijn, precies zoals we de aarde zelf hebben behandeld, wat je geeft krijg je terug en uiteindelijk komt er een herstel en kan er weer een nieuwe cyclus gaan beginnen.
Hopelijk met de mens weer onderaan de ladder zodat anderen ook weer een kans krijgen.

De zeeën die leeg aan het raken zijn komen dan weer vol en ook de stukken bos die verdwenen zijn weer terug, steden overwoekerd, zoals we nu ook nog resten van hoog geciviliseerde beschaving terug kunnen vinden in verschillende delen van de wereld.
Ik ben er eigenlijk wel van overtuigd dat dit ook het deel en lot van de huidige beschaving gaat worden.

Een prettig vooruitzicht, geen banken en verplichtingen meer, geen overheden en staten en slechts een handjevol over van wat eens miljarden mensen waren, ik droom hier de laatste tijd wel vaker over, en het idee staat me wel aan moet ik zeggen.
Geen strijd en geen angst en slechts het leven van dag tot dag in harmonie met de omgeving en met Moeder Natuur….
Ik adem in, hou vast, en weer uit, pas dan voel ik het leven weer stromen zoals het bedoeld is, eindelijk weer een niets en dan toch ook weer een alles :-)