dinsdag 2 oktober 2012

Vlammenspel....




Soms is het gewoon zo dat je als je iets héél erg wenst, zo ontzettend graag, dat het dan gewoonweg niet gebeurd en de werkelijkheid een spelletje met je lijkt te willen spelen.
Alsof gevoelens in nevelen verhuld blijven en je er gewoonweg niet bij kunt komen, er blijft slechts het voelen in de gedachte over.
Het enige wat me dan nog rest is te trachten om mijn gevoel in creativiteit te uiten, in kleur alsook in vorm.

Zo ben ik nu met mist en vage vormen aan het spelen en maak ik mijn eigen gekleurde wolken waarop ik dan even wegdrijf, beelden die ik hierbij heb krijg ik steeds beter in de vorm die ik erover droom.
De maan wil ik maken met een mooie zacht blauwe nevel erom heen en de kratertjes zijn in alle schakeringen wit op een diep-zwarte achtergrond.
Ik wil trachten te vangen wat in mijn hoofd rondspookt en mijn kleurgevoel wordt intuïtief aangereikt door mijn gevoel, mijn handen doen het werk.

Mijn hart schreeuwt om vervolgens weer zachtjes fluisterend teruggetrokken te geraken als drijvende verder in een stroom die dan weer wild en dan weer rustig is, het is zoals mijn levensreis was, is en waarschijnlijk ook zal duren ben ik bang.
Een haven is er momenteel niet en speelbal van emoties die ik ben vaar ik geen gerichte koers, eigenlijk doe ik maar wat in de hoop dat er iets uitkomt wat me tevreden zal gaan stellen, een creatief proces noemt de buitenwereld het wel vaker.

Voor mijzelf voelt het eigenlijk meer als een interne kortsluiting als gevolg van een constante te hoge overprikkeling, de uitweg die ik zoek wordt ook wel vaker rust genoemd.
Slaap kan mij geen rust brengen want in dromen vlieg ik weg, juist door van alles te doen en te maken kan ik dan zo oververmoeid geraken dat ik uiteindelijk plat val op het einde van de dag in een soort van kinderlijke tevredenheid om wat ik die dag weer gemaakt en gedaan heb.
Waar een ander dan weer met bewondering naar kijkt is voor mij alweer afgedaan en slechts het maken ervan schept de tijdelijke rust die ik zoek, energie die zich een uitweg zoekt en gewoon ergens heen moet.

Tegelijkertijd lijkt de wereld maar door te draaien en de mensen steeds maar gekker te worden, het jaagt, jacht, leeft en consumeert en is als een machine die niet meer is te stoppen.
In mijn kamertje is rust en kleur, zachtheid als een warme deken en ik sluit me er af voor wat buiten speelt, echt aan het leven deelnemen kost me momenteel erg veel moeite.
Ooit gaat er ergens rust komen, dat gevoel dat heb ik wel, alleen waar, wanneer en hoe???

De maan, vannacht vol groot en helder en vooral erg licht, wie weet lukt het me om juist dat beeld in een werkstuk van me te vangen, ja, de maan wil ik maken.
Een mooie zacht blauwe nevel erom heen en rijkelijk wit geschakeerde kratertjes en met een beetje fantasie laat ik er dan ook nog een mannetje overheen buitelen en een muisje in kruipen….. lekker puh ….